Když Češi ochutnávají ruské jídlo


Když Češi ochutnávají ruské jídlo

Je to pár týdnů, kdy jsme si s přáteli povídali o národních jídlech. Porovnávání, kyselé výrazy a hlavně hrdost na tu „svou“ oblíbenou delikatesu.

Překvapené cizince z našich houskových knedlíků nebo smaženého sýru jsme už všichni zažili. Jak ale my Češi reagujeme na speciality mimo domovinu? Využili jsme zkušeností našeho šéfkuchaře Romana Tilla, který působil deset let v Moskvě a Petrohradě, dohodli spolupráci se zkušeným a sympatikcým štábem a pozvali pět dobrovolníků.

„Je tam kozí sýr?“, „Kopr?“, „Ryba?“, nemohou se shodnout. „To se mi nelíbí!“ I takové komentáře uslyšíte, když se podíváte na video z dílny 420on, které zachytává reakce Čechů, kteří ochutnávají ruské jídlo.

Některé výrazy však nepotřebují ani komentář…

  

Tak se v klidu usaďte, sáhněte po něčem, co vám opravdu chutná, doplňte skleničku a užijte si inspiraci ze světa ruské kuchyně 😉 Odkaz na youtube zde.